Cxense Display

Årets finalister – NM i Sunn fastfood: 5 av 8

Blant 90 deltakere har åtte finalister utmerket seg i konkurransen. Gullvinner i 2016, Anne-Lise Sørensen i Patricias gatekjøkken i Bardu er også en av finalistene. På fredag kåres vinneren av konkurransen på Matstreif i Oslo.

Hvorfor deltar dere i årets konkurranse?
– Fordi jeg ønsker å vise kundene og OFG at jeg fortsatt jobber for ikke å ta livet av kundene mine; at jeg fortsatt jobber for å tilby varierte, spennende og sunne menyer til kundene mine. Det er viktig for bransjen å vise at vi som drivere tar ansvar, og har hjertet på rett plass.

Anne-Lise ønsker også å få flere bransjekollegaer med på holdningsendringer.
– Det tar tid å endre holdninger, livsstil og meny, og å øve på å ta de rette valgene. Det gjelder både for oss drivere, og for våre kunder.

Hvordan har dere frontet mesterskapet?
– Strategien har vært å ha et ekstra fokus på den prisbelønte MEXI retten; enten du kjørte nord- eller sørover langs E6, eller går fra parkeringsplassen og inn i lokalet. Vi har derfor plakatert hele bygget (og veggen til nabobygget) med mange store vegg-rammer og utebukker. Vi har også brukt ballonger og aktivitetshefter for å trekke barn. Ved å plakatere alt likt forsterkes hele budskapet.

Patricias Gatekjøkken har også brukt bilder i lyskasser og bordryttere som fremmer valgene: kylling, beefburger og vegetar ‘side by side’. Når rettene blir visualisert på en slik måte, er det lettere å ta de riktige valgene.

– Vi har også valgt en ny vri på bildene. Tidligere hadde vi alltid beefburger som hovedfokus og kylling som et alternativ. I denne kampanjen hadde vi kyllingfilet som hovedfokus, med vegetar og fisk, og beefburger-varianten mer diskree i bakgrunnen.

Enkelt budskap
– «Alle vegetar, vegan og feskeburgeren for en femtilapp». Når vi tar 50 kroner for en burger eller rett, er terskelen for å prøve noe nytt veldig lav. Dermed har salget gått i været!

I tillegg har de ansatte i kassa «pushet» menyer: De spør alle kundene om søtpotetvalg!

– Vi har også laget smaksprøver av søtpotet fries, gått ut i lokalavisa, brukt Facebook og hjemmesiden vår, i tillegg til at vi har brukt buttens og klistermerker fra OFG.

Hvordan har kundene respondert?
– Mange spør etter «vinnerburgeren» eller «sunningen», noe som viser at de er opptatt av husets tidligere resultater. I retrospekt ser jeg at vi burde trykt opp lapper og etiketter der vi sa noen ord om deltakelsen, og linket dette opp mot konkurransens Facebook side. Da kunne kundene bombardert siden med mat-bilder herfra. For kundene tar bilder hele tiden!

Hvilke erfaringer har dere hatt under konkurransen?
– Aldri før har vi solgt så mye mat til så mange kunder. Vi har hatt tidens sommer, til tross for dårlig vær.  Å gjøre det lille EXTRA og ha fokus på ‘MAT FOR ALLE’; kyllingfilet, vegetar/vegan, fisk og søtpotet har vært nyttig. Hver femte solgte burger er en kyllingfilet, veggis eller fiskeburger. Hver tredje pommes er en søtpotet fries. Dette er et resultat vi er veldig stolte og fornøyd med.  Salg hittil i år ligger på 6,3 millioner mot 5,5 millioner i 2016. Av årets salg er 3,1 solgt i konkurranseperioden.

Hva tenker dere om at dere er plukket ut som finalister blant 90 påmeldte?
– At jeg har gode råvarer, og en meny og et konsept som funker! Det vi leverer i konkurransene, er slik vi gjør det her til hverdags. Vi har ikke designet noen matretter med tanke på konkurransen.  Neste års aktiviteter og nyheter er allerede i boks, og neste sommers kampanje er enda mere helt «RÅ og vågal».

Anne-Lise synes det er moro at den lille sjappa, som ligger midt i et veikryss oppe i nord, fortsatt er med og hevder seg.

– Det er artig at folk i bransjen følger med på hva jeg gjør. Jeg evner å forbedre og fornye både bedriften og konseptet. Jeg var god før, men er faktisk bedre nå. Her hviles det ikke på laurbærene.

– Med tanke på at det er 1000 vis av spisesteder i Norge, og så mange stolte deltagere, trigger det konkurranseinstinktet 110 prosent. Jeg går selvsagt «all in». Dersom man først skal gjøre noe, så skal man gjør det ordentlig eller la det være. Jeg er en stolt deltager, og enda stoltere finalist. Jeg ble både rørt og beæret da jeg leste i avisa at vi var blant finalistene. Jeg tror årets konkurranse er tidenes tøffeste, da den virkelig har befestet seg.

– Det å være blant de åtte finalistene er helt fantastisk. Dersom vi når opp blant de tre finalistene som skal til Oslo, hadde det vært en annerkjennelse for så mangt, om så som ‘blomsterpike’.

Stolt kollega
Anne-Lise gleder seg også over en annen kollega i GO2 grill, som er blant de 8 finalistene.
– Det er Katherin ved Bjørn’s Gatekjøkken (BilBjørn) i Holmestrand. De ble med i vår, og jeg har vært «fadder» for henne underveis. At Samkjøpsgruppen med GO2 grill profilen, og vår hovedleverandør Norsk Storhusholdning har to spisesteder med, er veldig, veldig bra. Det viser at små lokale kjøpmenn bryr seg, og tenker fremover på kundenes ve og vel. De jobber for å sikre sine egne posisjoner, og de er fremtidsrettet. Disse lokale selvstendige kjøpmennene og kvinnene finnes i alle kriker og kroker i landet, fra Hasvik i nord til Holmestrand i sør. Fordelen med å være liten og selvstendig, er at vi kan gjøre endringer ganske raskt.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Flere artikler