Cxense Display

Stor skepsis til ferdigmat

(Illustrasjonsfoto: Colourbox)

4 av 10 norske forbrukere mener industriprodusert mat er usunt, ifølge en ny undersøkelse.

Rundt 40 prosent av norske forbrukere er enige i påstanden om at industriprodusert mat er usunt. Dette fremkommer i en undersøkelse gjennomført av Kantar TNS på vegne av Orkla.

9 av 10 mener maten de lager selv, er bedre enn industriprodusert mat, mens nærmere halvparten mener industrien forsøker å lure forbruker.

– Resultatene viser dessverre at mytene om industriprodusert mat lever i beste velgående. Sunn og god mat handler imidlertid ikke om størrelsen på gryta, men om hvilke ingredienser du har i den. På samme måte som det fins sunn og usunn industrimat, fins det også sunn og usunn hjemmelaget mat, sier Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka.

Under Arendalsuka tok Orkla debatten om industriprodusert mat, og om maten blir mer usunn når den kokes i store gryter.

Om undersøkelsen:
Undersøkelsen ble gjennomført i uke 31 blant et representativt utvalg av Norges befolkning. Kort oppsummert viser resultatene følgende:
87 prosent er enig i at den maten de lager selv, er bedre enn industriprodusert mat (54 % helt enig). Kun 3 % mener maten industrien lager, er bedre enn den de lager selv.

• 48 prosent er enig i påstanden om at industrien prøver å lure forbruker (12 % er helt enig). Flere menn enn kvinner mener dette.

• 42 prosent er enig i at industriprodusert mat er usunt (7 % er helt enig). Flere kvinner enn menn mener dette.


Les mer om FastFood her

Last ned bladet elektronisk

Følg  oss på Facebook.

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev

Flere artikler