Cxense Display

Venter over 200 000 til Matstreif 2017

Denne helgen fylles Oslo av bugnende matfat med lokale spesialiteter fra hele Norge. Matstreif har etablert seg som Norges største matfestival og mer enn 200 000 besøkende er ventet å ta turen innom Rådhusplassen.

 

Matstreif er et populært utstillingsvindu for norske lokalmat- og drikkeprodusenter, og i år deltar om lag 250 utstillere fra hele Norge. Formålet med festivalen er å bidra til økt forståelse for sammenhengen mellom kunnskap, bærekraft og kvalitet i den norske matbransjen.

– Vi er stolte av hva Matstreif bidrar med av kunnskapsdeling om norske lokalmat og drikkeprodusenter. I de mange bodene selges og serveres norske spesialiteter og småskalaprodusert mat og drikke med høy kvalitet og verdi. Vi legger stor vekt på å ha en god miks av utstillere, noe vi er glade for å ha også i år, sier Inger Solberg, direktør for bærekraft i Innovasjon Norge.

Årets Matstreif
Åpningen foretas av landbruks- og matminister Jon Georg Dale kl. 12:00 på Rådhusplassen. Ordfører i Oslo, Marianne Borgen, deltar også på åpningen.

Flere norgesmesterskap
NM i Honning arrangeres i år for første gang og premieutdelingen vil skje fra Matstreifs scene fredag. Det vil bli kåret vinnere i tre honningkategorier, i tillegg vil det bli kåring av årets birøkter og årets honningoppskrift, for proff og amatør.

Det arrangeres i tillegg NM i Sjømathandel, NM i Butikkslakterfaget og NM i Sunn fastfood klokken 14.30.

Les hele programmet her.

 

Lørdag kl. 13:00 markeres samarbeidet fra scenen med «Fra mat til energi» – der Jonas Rønning er konferansier og artist Amund Maarud deltar.

Barnas Matstreif
Tradisjonen tro blir det en rekke aktiviteter for barn, i eget telt ved siden av scenen på Rådhusplassen. Dette gjøres i regi av blant andre Bondens marked/ØKOUKA Oslo og ByBi. Det blir matkurs for barn ved Kulinarisk Akademi og Fiskeriparken, der barn får mulighet til å delta i matlagingen hver time hele åpningstiden.

 

 

Flere artikler